Hlavní obsah

Balík aktualizací SP3 pro Windows XP opět odložen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký Microsoft opět odložil datum uvedení masivního balíku opravných záplat a aktualizací pro současný systém Windows XP. Takzvaný Service Pack 3 se mezi uživatele OS Windows XP nedostane dříve než v roce 2008.

Článek

Microsoft soustředí všechny své síly na dokončení nového operačního systému Windows Vista, který má nabídnout vůbec nejvyšší míru bezpečnosti a ochrany před počítačovými útoky v dějinách Windows.

Vývoj dalšího opravného balíku či spíše také souboru nových funkcí a možností s přídomkem Service Pack 3, jenž obohatí Windows XP, tak firma neustále odkládá. Microsoft totiž SP3 sliboval uvést již v závěru tohoto roku, později jej odsunul na druhou půli 2007. V poslední roadmapě už firma počítá se závěrem roku 2008.

Komentátoři shodně operují s tím, že pokud by Microsoft brzy uvedl SP3, připravil by se o řadu zákazníků, kteří by si koupili nový Windows Vista. Tento operační systém se mezi uživatele dostane nejspíše v lednu příštího roku a jeho primárním cílem je nahradit zastaralý Windows XP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám