Hlavní obsah

Sony představila všestranný přenosný komunikátor Mylo

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská Sony představila počátkem týdne unikátní přístroj Mylo, který má nejen konkurovat Applovu iPodu, ale rovněž fungovat jako všestranný komunikátor, který si poradí se zasíláním e-mailů či VoIP hovory.

Článek

Zástupci Sony hovoří o přístroji Mylo jako o kapesním počítači ve dlani. "Systém je vhodný pro všechny ty, kteří si přejí být neustále v kontaktu se svými kamarády a rodinou, avšak nechtějí být omezováni váhou klasického počítače či omezováni vysokými poplatky za odesílání zpráv přes mobilní telefony," uvedla společnost.

Přístroj, který bude dostupný od září, využívá k práci přítomnosti bezdrátových Wi-Fi sítí standardu 802.11b, přes které odesílá data. Samozřejmě, že v oblastech bez signálu si uživatel Myla ani neškrtne a přístroj tak využije jako "pouhý" audio-video přehrávač.

Produkt vybavil výrobce 2,4" (uhlopříčka 6,1 centimetrů) barevným displejem, QWERTY klávesničkou a interní 1GB flash pamětí. Přístroj dostal do vínku také slot na Memory Stick Duo karty, čili může být jeho paměťová kapacita rozšířena.

Programová výbava zahrnuje mimo jiné aplikace Skype, Yahoo! Messenger a Google Talk. Systém si poradí s přehráváním formátů MP3, WMA, ATRAC, JPEG a MPEG4.

Vestavěná Li-ion baterie udrží přístroj v chodu, pokud je používán jen pro hraní hudby, 45 hodin, tvrdí Sony. Jestliže mašinku donutíme k chatování, pak se vyčerpá za sedm hodin. Mylo se má prodávat za necelých 350 dolarů (asi 8000 korun).  

Krátké video popisující práci s přístrojem Mylo naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám