Hlavní obsah

Nový Seznam E-mail umí zasílat levné SMS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Seznam sloučí v polovině prosince dvě zatím samostatně provozované freemailové služby na doméně Email.cz a Seznam.cz do jedné. Firma zároveň představila novinky v podobě placené SMS brány či služby Seznam Peněženka, která dovolí platit přes internet.

Článek

Placená SMS brána, pomocí níž lze posílat SMS za jednu korunu, je největší novinkou Seznamu. V menu emailu se totiž kromě možnosti napsat elektronickou zprávu objevila i kolonka pro klasickou SMS.

Systém obsahuje nezbytný adresář čísel i našeptávač, které usnadňují posílání SMS zpráv na nejčastěji používaná telefonní čísla. Pokud je překročen maximální počet 160 znaků pro jednu zprávu, je text automaticky rozdělen do více SMS. Všechny odeslané SMS zprávy se uchovávají podobně jako emaily ve složkách Odeslané, Rozepsané, Doručené. SMSky lze posílat na všechny tři operátory, kteří působí v ČR.

SMS bránu úzce doprovází aplikace Seznam Peněženka, která uživatelům umožňuje provádět na Internetu drobné platby od několika korun, až po tisícikoruny.  Pěněženka je zatím určena pouze pro platbu za služby Seznamu, jako je posílání již zmiňovaných SMS, inzerce a podobně. 

Email.cz a Seznam.cz se spojují

"Když jsme v létě kupovali Email.cz, spousta lidí si lámala hlavu, jak to do budoucna uděláme s dvěma emailovými systémy. Provoz dvou oddělených systémů je totiž velice nákladný," uvedl Ivo Lukačovič majitel společnosti Seznam.

:. Ukázka nové SMS brány společnosti Seznam. Pro větší náhled klikněte.

"Již tehdy jsme deklarovali, že bude existovat jeden systém, který bude naprostou jedničkou mezi freemaily u nás. A pokud má být nějaká služba naprostou jedničkou, pak taková služba potřebuje ještě něco víc než jen dobrý systém," doplnil Lukačovič, s tím, že oním prvkem je dobrý název. 

"V prosinci tedy na českém Internetu vznikne nový freemailový brand, který se bude nazývat Email a poběží pochopitelně na adrese www.email.cz. Bude společný pro uživatele s adresou @seznam.cz a @email.cz a bude pokračováním služeb Seznam E-mail a Email.cz," dodal.

Uživatelé služby Email.cz tak díky tomu získají pokročilé webové rozhraní,  novou službu Seznam Peněženka a možnost zvětšit si schránku až na 2000 MB. Do své emailové schránky se budou moci přihlásit také z hlavní stránky Seznamu, tedy zcela stejně, jako to dnes činí majitelé účtů na adrese @seznam.cz. 

Nový freemail nebude po přihlášení obsahovat ani žádné reklamní bannery, uvedli zástupci Seznamu.

K výpadkům na Email.cz nedojde

Vlastníkům elektronických účtů na službě Email.cz budou převedeny všechny osobní údaje, složky a emaily, adresář kontaktů a nastavení shodné s emailem na Seznamu, tedy také nastavení filtrů, funkce blacklist (seznam blokovaných kontaktů) a whitelist (seznam povolených kontaktů). Zachována zůstane i výše SMS kreditu, který tito uživatelé měli.

"Během slučování nedojde k výpadku v provozu emailové služby," doplnil Vlastimil Pečínka, duchovní otec služby Email.cz a nyní manažer projektu integrace.

Doménu Email.cz získal největší český vyhledávač Seznam.cz letos v létě [celá zpráva], kdy odkoupil doménová jména a ochranné známky vztahující se ke službě Email.cz.

Anketa

Pokud si budete v polovině prosince zakládat na Seznamu novou elektronickou schránku, použijete raději adresu @email.cz nebo @seznam.cz?
@email.cz
24,2 %
@seznam.cz
75,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1203 čtenářů.

Nové funkce služby Email od Seznamu

  • Oprava překlepů nyní i v angličtině
  • SSL verze celého Emailu (tedy nikoliv jenom přihlášení)
  • Nově zakládané schránky mohou mít adresu jmeno@seznam.cz, nebo jmeno@email.cz. (bude fungovat od 15.12.2005)
  • Vkládání smajlíků a formátování odesílaného e-mailu
  • Whitelist tj. seznam emailů, které vždy projdou do vaší schránky
  • Vylepšený seznam blokovaných adres umožňující použití znaku *
  • Možnost změny vzhledu
  • Možnost nastavit si svojí vlastní adresu do položky From:  přičemž tuto adresu ověřujeme
  • Export zpráv do .eml souboru
  • U vzdálených účtů (Multi-pop) možnost uchovat zprávy na vzdáleném serveru
  • U každé složky je možné individuálně nastavit zda bude, či nebude stahována přes POP3

Reklama

Související témata:

Související články

Seznam spustil email s gigovou schránkou

Nejnavštěvovanější český portál Seznam.cz spustil novou verzi e-mailové schránky s velikostí 1010MB. Uživatelům, kteří dříve vlastnili 250MB e-mailového...

Výběr článků

Načítám