Hlavní obsah

On-line hry: Herní olympiáda WCG je za námi

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Singapuru se uskutečnil turnaj World Cyber Games, který je herní olympiádou. Nechyběli ani čeští reprezentanti, nicméně ti na žádné honorované umístění nedosáhli. Jak to v Singapuru vypadalo a kdo vyhrál? I to se dozvíte v dnešním článku o on-line hrách.

Článek

Zprávy z domova

  • Vítězem mezihernového Vietcong turnaje v hernách PG Cyber Café se stali hráči multiherního klanu NecroRaisers. Původně organizátoři koketovali s přechodem na novou hru Vietcong 2, ale pro letošní sezónu se zatím zůstalo u starší verze.
  • Česká reprezentace ve Starcraft: Broodwaru si připsala další zářez na své pažbě, když dokázala porazit B tým Francie jasně 5:2. S bilancí 12 výher a 6 porážek je ČR na 26. místě žebříčku, v jednání jsou zápasy s A týmy Ruska, Polska a Francie.
  • Multiklan NecroRaisers prochází obdobím změn - po neúspěchu CS:S divize na česko-slovenském finále WCG je z týmu vyloučen hráč Tempest, další dva hráči Dark a derek si dávají od hry pauzu. Tým přijal do svých řad známého hráče Pokyho, který se bude starat o skauting nových talentů.
  • Český CS tým SkyRiders si bohužel nezahraje v aktuálním ročníku ClanBase EuroCupu. V kvalifikačním zápase byl nad jejich síly srbský klan KGB (třetí na AMD ECC na Invexu) a podlehli mu 0:2. Na českou účast v hlavní soutěži si tak opět musíme počkat.

Vietcong 2 slibuje lepší grafiku a přesun z džungle do měst. Jak se k tomu postaví hráči?

Zdroj: www.pterodon.com

Zprávy ze světa

  • Vítězství a 150 000 dolarů vybojoval americký progamer Fatal1ty ve finále CPL World Tour ve hře Painkiller. Do velkého finále sice postoupil až z opravného pavouka, ale v domácím prostředí v New Yorku si pak na čtyřech mapách poradil se svým věčným konkurentem Vo0 z Nizozemska a získal největší výhru v historii elektronických sportů.
  • Velká česká výprava vyrazila o tomto víkendu do Švédska, kde se koná legendární turnaj DreamHack s více než 5000 účastníky. Největší naděje na úspěch si dělá ACT-Giacomo ve W3, silná je i Broodwar divize klanu CDS.
  • Korejská Counter-Strike LAN liga WEG dospěla až do semifinále, kam se kromě domácích borců Project_kr probojovali ještě wNv z Číny, NiP ze Švédska a Norové Team9. V této lize se hraje celkem o 140 000 dolarů, favority jsou dle dosavadních výkonů wNv.
  • Mezinárodní W3 klan Incredible Teamaction ukončil své působení na herní scéně. V jeho barvách si zahráli prestižní ligu WC3L i čeští hráči ACT-Giacomo a Hum4nic, žádného výraznějšího úspěchu nicméně tým nedosáhl, a tak se rozhodl skončit.

Takto to na LAN turnaji DreamHack pro 5000 hráčů vypadalo dnes brzy ráno.

Foto: www.dreamhack.se

Herní olympiáda World Cyber Games je za námi

V Singapuru se minulý týden uskutečnil turnaj World Cyber Games (WCG), což je ve světě hráčů synonymum pro klasickou olympiádu. Kromě možnosti reprezentovat svou zemi si hráči v osmi turnajích zahráli o více než 400 000 dolarů, a tak se není čemu divit, že zájem o účast projevili i ti nejlepší.

Česká reprezentace se tentokrát skládala z pouhých dvou hráčů, a to stratégů z AMD Cyber Teamu. Michael "Giacomo" Hladík zvítězil v domácí kvalifikaci ve hře Warcraft III, David "Dark_Caleb" Kučera pak ve Starcraft: Broodwaru. Zatímco Dark_Calebovi se nedařilo a vypadl už ve skupině, Giacomo postupoval ze základní skupiny dál z 1. místa a dokázal obhájit konečné 9.-16. místo ze dvou turnajů Electronic Sports World Cupu. Škoda, v případě lepšího losu mohl pomýšlet ještě výše.

Zahajovací ceremoniál za účasti více než 70 států světa.

Foto: www.worldcybergames.com

Asi nejsledovanější hrou byl Counter-Strike, byť organizátoři sáhli po nové verzi Source, který stále nemá takovou popularitu jako předešlá 1.6. V CS:Source turnaji obhájili loňské prvenství Američané z klanu 3D, když ve finále porazili překvapení soutěže, Kazachy z týmu k23.

Warcraft III turnaj měl favoritů více, zejména z řad korejských borců. Ti ale zůstali trochu za očekáváním a nedosáhli ani na jedinou medaili. Nejlépe v turnaji zahrál Číňan Sky, který ve finále zvítězil nad americkým reprezentanem Shortroundem. Holanďan Grubby, nejlepší W3 hráč minulého roku, se musel spokojit s bronzem.

Nejlepší země dle počtu medailí:

Nejlepší země dle počtu medailí:1. místo: USA (2x zlato, 1x stříbro)

Nejlepší země dle počtu medailí:1. místo: USA (2x zlato, 1x stříbro)2. místo: Jižní Korea (2x zlato)

3. místo: Brazílie (1x zlato, 2x stříbro)

Příští rok se WCG uskuteční v italském městě Monza, takže se dá očekávat mohutný nárůst soutěžících z Evropy (i České republiky). Zda se někomu z Čechů podaří prosadit na stupně vítězů, budeme vědět až za rok.

Vítězové CS:Source turnaje na WCG - Team3D z USA.

Foto: www.team3d.net

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám