Hlavní obsah

Začal Invex, bude hlavně o mobilech a digitální zábavě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na brněnském výstavišti v pondělí začaly mezinárodní veletrhy informačních technologií a spotřební elektroniky Invex a Digitex. Hlavními tématy letošního 15. ročníku Invexu, který je zaměřen na odborníky, bude mobilní telefonování, digitální zábava, ale i podnikové informační systémy. Invex letos poprvé doplní veletrh spotřební elektroniky a digitální zábavy Digitex, zaměřený na veřejnost.

Článek

Nová struktura akce, která je v nových členských zemích EU oborovou jedničkou, se více líbí počítačovým odborníkům. Počet vystavovatelů se meziročně zvýšil o sedm procent na 630 společností. Kladně hodnotí i rozdělení na odbornou část a sekci pro domácnosti a koncové uživatele; proti loňsku je prý také mnohem lépe naplněn doprovodný program.

V rámci veletrhu se uskuteční například samostatný tématický projekt zaměřený na telefonování přes internet, doprovodný program pro amatérské uživatele digitální fotografie či přehlídka všech současných mobilních telefonů. Návštěvníci si tak budou moci prohlédnout více než stovku modelů.

Expozice dvou mobilních operátorů, Eurotelu a T-Mobile, budou ve znamení sítí třetí generace UMTS, které nabízejí rychlý přístup na internet, mobilní televizi nebo videohovory. Oskar se výstavy tradičně neúčastní.

Invex a Digitex potrvají do 27. října. V pondělí je vstupné 500 korun, další dny 200 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám