Hlavní obsah

Francie spustila databázi teroristických útoků

Novinky, Australian IT

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetová databáze, která shromažďuje data ze všech teroristických útoků proti Francii za posledních 40 let, byla spuštěna počátkem tohoto týdne. Místo v ní nalezlo kolem 1500 záznamů.

Článek

Podle vládní instituce FRS (Foundation for Strategic Research) mají data sloužit především občanům Francie, přístupná jsou z webových stránek www.frstrategie.org a www.interieur.gouv.fr.

"Jedním z faktů, který nás přiměl k výrobě databáze, byl bombový útok na předměstí Madridu," uvedl Francois Heisbourg, prezident organizace FRS. Útok z 11. března 2004 si vyžádal smrt 191 lidí, 1900 dalších bylo zraněno.

Stránky neobsahují žádné důvěrné informace o atentátnících a nejsou tak žádným nástrojem, který by mohla využívat například policie, dodávají tvůrci databáze. "Chceme pouze informovat naše občany a podat jim reálný, avšak ne smyšlený obraz o terorismu," uvedl vedoucí projektu Jean-Luc Marret.

"V šedesátých a sedmdesátých letech byla francouzská společnost o něco více násilnější," dodal Heisbourg. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám