Hlavní obsah

Německý prezident Steinmeier si založil profil na Instagramu

– Berlín

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier vstoupil na sociální síť Instagram. Jejím prostřednictvím chce dát nahlédnout do své práce v berlínském prezidentském zámku Bellevue během přijímání státních návštěv, a především chce se sledujícími svého účtu sdílet fotografie ze setkání s rozličnými lidmi ve městech a venkovských oblastech Německa. Německá hlava státu to oznámila ve videu umístěném na Instagramu.

Foto: repro instagram

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier má vlastní účet na Instagramu.

Článek

Třiašedesátiletý Steinmeier tak rozšiřuje svou přítomnost na internetu. Kromě Instagramu už má i svůj profil na Facebooku a oficiální webové stránky. Na rozdíl od mnoha dalších politiků ale není na Twitteru.

Instagram patří pod Facebook a je zaměřen na sdílení fotografií a videí. Celosvětově má síť přes miliardu uživatelů.

Německá kancléřka Angela Merkelová naopak nedávno ohlásila částečný ústup z internetu, když oznámila zrušení svého facebookového účtu. Zdůvodnila to svým nedávným odchodem z čela nejsilnější německé strany, Křesťanskodemokratické unie (CDU).

Čtyřiašedesátiletá politička ale vybídla své fanoušky, aby nadále sledovali její práci kancléřky prostřednictvím facebookových stránek spolkové vlády a účtu "Bundeskanzlerin" (spolková kancléřka) na Instagramu. Na Twitteru také není, ale její stanoviska zprostředkovává uživatelům služby vládní mluvčí Steffen Seibert.

Reklama

Výběr článků

Načítám