Hlavní obsah

Američtí politici brojí proti zneužívání internetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Američtí republikáni a demokraté v reakci na zveřejnění obvinění ruských osob i organizací ze zasahování do prezidentských voleb v USA vyzvali k tlaku na poskytovatele internetových služeb a provozovatele sociálních médií, aby přijali opatření proti zneužívání svých sítí. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Archiv, Právo

Ilustrační foto

Článek

Z vměšování americká velká porota obvinila 13 ruských občanů a tři ruské právní subjekty. Z krádeže a zneužití osobních údajů řady Američanů byl rovněž obviněn jeden obyvatel Kalifornie.

"Tito Rusové se zapojili do zlověstného a systematického útoku na náš politický systém," prohlásil republikánský předseda Sněmovny reprezentantů Paul Ryan. Řekl, že obvinění podtrhuje důležitost ochrany integrity budoucích voleb.

Senátor Mark Warner, který vede demokraty ve výboru amerického Senátu pro dozor nad tajnými službami, vyzval sociální média k mnohem aktivnější reakci na tuto hrozbu.

Vůdce demokratů v Senátu Charles Schumer řekl, že nynější obvinění by měla přimět amerického prezidenta Donalda Trumpa k uplatnění nových protiruských sankcí a rovněž k větší obezřetnosti vůči Rusku.

Reklama

Výběr článků

Načítám