Hlavní obsah

Kolik dostane šéfka Yahoo za odchod? Většina lidí si tolik nevydělá za celý život

Novinky, mif

Čas ve vedení společnosti Yahoo se aktuální generální ředitelce Marisse Mayerové pomalu krátí. Podnik již oznámil, že své místo opustí po dokončení prodeje webových aktivit společnosti Verizon. Šéfka internetového gigantu ale rozhodně smutnit nemusí, dostane totiž pohádkové odstupné – takovou částku si většina lidí nevydělá za celý život.

Foto: Profimedia.cz

Současná šéfka Yahoo Marissa Mayerová

Článek

O tom, že Mayerová se funkce generální ředitelky vzdá, informovaly Novinky.cz již v dřívějším článku. [celá zpráva]

Na tom by možná nebylo nic zas tak zajímavého, pokud by v pracovní smlouvě 41leté Američanky nebyl jeden důležitý odstavec. Podle něj náleží Mayerové odstupné 55 miliónů dolarů, tedy v přepočtu něco málo přes 1,3 miliardy korun, pokud o místo přijde v důsledku akvizice. A přesně to se nyní skutečně stane.

Obchod za 123 miliard

Kdy může šéfka očekávat připsání pro většinu smrtelníků astronomické částky na svůj účet, zatím není jasné. Společnosti Verizon ani Yahoo zatím o dokončení celého obchodu, který má mimochodem hodnotu 4,83 miliardy dolarů (123 miliard korun), neinformovaly.

Obchod totiž může zkomplikovat skandál týkající se úniku stovek miliónů uživatelských dat. [celá zpráva]

Americký Verizon akvizicí získá především webový vyhledávač Yahoo a zároveň také e-mailovou poštu, která je na těchto internetových stránkách nabízena jako bezplatná služba. A samozřejmě také početnou základnu uživatelů, kteří tyto služby využívají.

Služby Yahoo využívá podle serveru expandedramblings.com každý měsíc miliarda lidí. E-mailovou schránku má na tomto serveru 280 miliónů lidí, z toho 81 miliónů jich je jen z USA.

Z Verizonu bude internetový gigant

Verizon se tak díky obchodu přemění z velké telekomunikační společnosti doslova v internetový gigant. Součástí dohody je i realitní majetek Yahoo.

Yahoo, které nově ponese název Altaba, si ponechá podíly ve společnostech Alibaba Group Holding a Yahoo Japan.

Yahoo patří ve světě internetu k průkopníkům. V devadesátých letech byla právě tato společnost dominantním poskytovatelem e-mailových účtů zdarma. Firmu ale v posledních letech předehnala konkurence, což se projevilo i na jejich příjmech.

Reklama

Související témata:

Související články

Internetový gigant Yahoo se přejmenuje

Nové jméno dostane internetový gigant Yahoo poté, co dokončí plánovaný prodej svých základních webových aktivit. Podnik tak nově bude znám pod názvem Altaba....

Výběr článků

Načítám