Hlavní obsah

Internetový gigant Yahoo se přejmenuje

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové jméno dostane internetový gigant Yahoo poté, co dokončí plánovaný prodej svých základních webových aktivit. Podnik tak nově bude znám pod názvem Altaba. Jednou z dalších chystaných změn je odstoupení současné generální ředitelky Marissy Mayerové z funkce.

Foto: © Albert Gea / Reuters, Reuters

Logo internetové společnosti Yahoo

Článek

Na odprodeji svých webových aktivit se společnost Yahoo dohodla s americkým telekomunikačním obrem Verizon loni v červenci. Tehdy oba podniky oznámily, že transakce bude mít hodnotu 4,83 miliardy dolarů (123 miliard korun).

Mezitím se však ukázalo, že z Yahoo uniklo několik stovek miliónů informací o uživatelských účtech, čímž byla cenná značka pošramocena. Verizon měl podle neoficiálních informací požadovat až miliardovou slevu. [celá zpráva]

Zda se podařilo cenu webových aktivit Yahoo skutečně snížit, zatím zástupci ani jedné z dotčených informací nepotvrdili. Agentura Reuters upozornila, že by kvůli celému skandálu tak mohl nakonec celý obchod klidně i ztroskotat.

Nové jméno Altaba

Společnost nově pojmenovaná Altaba, která již nebude obsahovat například e-mailové služby, digitální reklamu a mediální aktiva, má však budoucnost již jasně nalinkovanou. Její hlavní aktiva budou 15procentní podíl v největším čínském obchodu Alibaba a 35,5procentní podíl ve společnosti Yahoo Japan.

O tato aktiva se budou starat manažeři, kteří doposud pracovali v Yahoo. Šéfka Mayerová společně s dalšími pěti členy nejvyššího vedení podniku odstoupí.

Kdy by měl být celý obchod dokončen, zatím zástupci ani jedné z dotčených společností neuvedli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám