Hlavní obsah

Poptávka po Xboxu One je nebývale vysoká. Přesná čísla však výrobce tají

Novinky, chm

Zástupci společnosti Microsoft se pochlubili, že zájem o Xbox One S je nebývale vysoký. Přesná čísla však neprozradili. Nová televizní konzole od amerického softwarového gigantu je dostupná od začátku srpna.

Televizní konzole Xbox One SVideo: Microsoft

 
Článek

„Byli jsme svědky nebývalé poptávky po televizní konzoli Xbox One S. A to po celém světě,“ prohlásil Aaron Greenberg, marketingový manažer herní divize Microsoftu.

Tím vyvrátil spekulace o tom, že hráči nebudou mít o nový model příliš vysoký zájem. Americký softwarový gigant totiž společně s Xboxem One S odhalil také plány na příští rok – na premiéře zástupci podniku uvedli, že příští rok uvedou na pulty obchodů novinku zvanou Scorpio, která bude nejvýkonnější televizní konzolí na světě. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Microsoft zatím zveřejnil jedinou fotografii – srdce nové konzole Scorpio.

Analytici tak vcelku po právu předpovídali, že uživatelé letošní model přeskočí a počkají si právě na Scorpio. Verze One S je totiž pouze vylepšenou verzí doposud nabízené jedničky. Nepříliš lichotivé prognózy se ale podle prohlášení Microsoftu nenaplnily.

Už na první pohled je jasné, že americký softwarový gigant chtěl novinku designově odlišit od předchůdce. Zatímco ten byl černý, nové esko je sněhově bílé. Místo sešikmených hran sází na ostré řezané linie.

Přehrávání 4K videí

Nové esko láká především na kompaktnější rozměry – je o 40 % menší, zároveň ale bude výkonnější. U starší jedničky si totiž tvůrci nechali část výkonu procesoru a grafické karty uzamčenou pouze pro potřeby operačního systému.

Novinka však i tuto část zpřístupňuje, díky čemuž zvládá například přehrávání videí v rozlišení 4K.

Foto: archív výrobce

Xbox One S

Díky nárůstu výkonu je novinka schopna zpracovávat také HDR obraz (High Dynamic Range), který bývá často lákadlem prémiových televizorů. Ty dokážou pracovat s vysokým kontrastem a maximálním jasem, nečiní jim tedy problém zobrazit graficky náročné scény, ve kterých se prolíná velmi světlé a velmi tmavé pozadí. A nově to umí také konzole od Microsoftu.

Xbox One S se v tuzemských obchodech nabízí ve dvou různých provedeních. Ceny verze s 1TB úložným prostorem startují podle nákupního rádce Zboží.cz na 6999 Kč, v případě 2TB varianty pak na 10 590 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám