Hlavní obsah

Největší akvizice v historii Applu, chce koupit výrobce sluchátek Beats

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký výrobce elektroniky Apple jedná o koupi výrobce sluchátek Beats Electronics. Za kalifornskou společnost nabízí 3,2 miliardy dolarů (63,4 miliardy Kč), napsal s odvoláním na nejmenované zdroje list Financial Times.

Foto: archív výrobce

Sluchátka Beats by Dr. Dre

Článek

Podle listu by to byla největší akvizice v historii Applu. Oznámena by prý mohla být již příští týden. Zdroje obeznámené s průběhem vyjednávání ale upozorňují na to, že firmy se zatím nedohodly na některých podrobnostech a jednání by ještě mohla zkrachovat.

Společnost Beats Electronics, která má sídlo v kalifornské Santa Monice, založili rapper Dr. Dre a hudební producent Jimmy Iovine. Beats Electronics je známa především díky sluchátkům Beats by Dr. Dre a letos spustila službu pro sdílení hudby.

Analytici podle agentury Reuters ale pochybují, jestli nákup společnosti Beats, jejíž hodnota se loni v září odhadovala na pouhou miliardu dolarů, za tu cenu stojí. Apple měl na konci března k dispozici hotově zhruba 130 miliard dolarů. Velkou část však měl uloženou v zahraničí. Investoři mezitím na společnost Apple naléhají, aby jim zvýšila výnosy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám