Hlavní obsah

Šéfem Microsoftu by mohl být Hans Vestberg z Ericssonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Mezi kandidáty na nového generálního ředitele softwarové společnosti Microsoft je nově současný ředitel největšího světového výrobce telekomunikačního zařízení Ericsson Hans Vestberg. Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na dobře informované zdroje. Bloomberg však neupřesnil, zda se Microsoft již s Vestbergem dohodl.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Hans Vestberg

Článek

Americký softwarový gigant hledá nového generálního ředitele poté, co aktuální šéf Steve Ballmer v srpnu oznámil, že tuto funkci do roka opustí. [celá zpráva]

„Nikdy není perfektní doba pro takovouto změnu, ale cítím, že teď je ten správný čas. Pustili jsme se do nové strategie s novou organizací. Potřebujeme generálního ředitele, který zde bude pro držení tohoto směru delší dobu,“ napsal Ballmer v otevřeném dopise zaměstnancům.

Foto: Reuters

Steve Ballmer

Analytici spekulují o několika možných kandidátech. Jsou mezi nimi jak zástupci přímo z Microsoftu, jako Saty Nadella a Tony Bates, tak lidé mimo firmu. Za jednoho z horkých kandidátů byl považován šéf automobilky Ford Motor Alan Mulally, ten však na počátku tohoto měsíce uvedl, že do Microsoftu přejít nehodlá.

Microsoft se ke zprávě odmítl vyjádřit a v Ericssonu nebyl k zastižení nikdo, kdo by zprávu komentoval, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám