Hlavní obsah

Apple vypne sociální síť Ping na konci září

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pouhých dvou letech provozu ukončí společnost Apple svou sociální síť s hudebním zaměřením Ping. Přihlásit se k ní lidé budou moci naposledy v neděli 30. září. Nové členy přestala tato služba přijímat již minulý týden. Upozornil na to server Apple Insider.

Foto: Apple

Apple Ping

Článek

Už v květnu na tiskové konferenci Applu naznačil současný šéf firmy Tim Cook, že by sociální síť mohla skončit. „Můžeme to zabít?“ položil řečnickou otázku Cook s odkazem na Ping. „Nevím, ale podíváme se na to,“ dodal.

Foto: Apple

Apple Ping

Společnost Apple spustila svou sociální síť Ping se zaměřením na hudbu v roce 2010, tehdy ještě za nadvlády zesnulého zakladatele firmy Steva Jobse. Už tehdy jí však analytici nepředvídali zářnou budoucnost, protože konkurenční platformy se těšily neustále vzrůstající popularitě a žádný z nových projektů neměl takový potenciál, aby se stal na trhu jedničkou.

Fenoménu sociálních sítí se ale Apple vzdát rozhodně nehodlá. Ve svých aplikacích i přístrojích však místo vlastních prostředků bude využívat úspěšnějších partnerů, jako je Twitter či Facebook. Klienty obou společností již v základu nabízí například nový operační systém iOS 6, který je určen pro počítačové tablety iPad, chytré telefony iPhone a multimediální přehrávače iPod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám