Hlavní obsah

Cimrmanovskou Jarmaru navštívily téměř dva milióny lidí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně 11. 11. 2011 v 11 hodin a 11 minut spustila společnost Seznam.cz nový web, který oslavuje život a dílo největšího Čecha – Járy Cimrmana. Stránky Jarmara.at navštívily od té doby téměř dva milióny lidí. Jedním z lákadel tohoto systematizovaného bludiště jsou neustále přibývající hry. V neděli se například objevil cimrmanovský Záskok.

Foto: Novinky

Jarmara.at

Článek

„Hra Záskok nás zavádí na začátek našeho století, do časů, kdy Jára Cimrman jako principál herecké společnosti Lipany putoval od štace ke štaci, aby venkovskému publiku přitažlivou divadelní formou poskytoval zábavu a poučení. Na základě kusých svědectví pamětníků a obecních kronik se pokusíme vystopovat, čím byl Cimrmanův kočovný divadelní podnik zvláštní, abychom na závěr zhlédli nešťastnou premiéru hry Vlasta,“ uvedl správce portálu Jarmara.at Jiří Linhart.

Letos v červnu byla na webu Jarmara spuštěna také sekce Míčovna, která obsahuje dvě on-line hry Ňadra dmoucí a Cimrmanův kvíz geniality. Díky němu si lidé mohou ověřit, zda je v nich špetka mistrova génia. [celá zpráva]

Foto: Novinky

On-line hra Ňadra dmoucí na webu Jarmara.at

Název Jarmara vznikl spojením slov Járova Almara, webové stránky totiž svým vzhledem připomínají starou almaru. V té mohou návštěvníci otevírat jeden šuplík po druhém, a postupně tak nalézat artefakty spojené s Járou Cimrmanem, záznamy z her, fotografie i jiný audio-vizuální materiál nejen z Divadla Járy Cimrmana.

Novou hru Záskok i on-line hry Ňadra dmoucí a Cimrmanův kvíz geniality naleznete na stránkách jarmara.at.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám