Hlavní obsah

Výrobce mikročipů AMD propustí každého desátého zaměstnance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký výrobce mikročipů Advanced Micro Devices (AMD) propustí v prvním čtvrtletí příštího roku asi 1400 zaměstnanců, více než deset procent své globální pracovní síly. Firma to ve čtvrtečním oznámení zdůvodnila slabým trhem osobních počítačů a problémy ve výrobě.

Foto: Tomáš Hort, Novinky

Procesor AMD

Článek

Společnost AMD se potýká se slabým americkým a evropským trhem počítačů a v září oznámila, že má problémy s výrobou některých procesorů. Firma ztrácí na většího konkurenta Intel a nepodařilo se jí dostatečně zachytit boom trhu chytrých mobilních telefonů.

Plán propouštění je prvním významným krokem generálního ředitele firmy Roryho Reada. Ten nastoupil do čela AMD v srpnu, aby nastartoval firmu k novému růstu.

Rušení pracovních míst by mělo firmě příští rok přinést navíc 200 miliónů dolarů (3,6 miliardy Kč). Ušetřené peníze hodlá AMD použít k financování výzkumu a expanzi v nových oblastech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám