Hlavní obsah

Apple bude varovat před přehřívajícími se přehrávači iPod Nano první generace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po naléhání japonské vlády umístí americká firma Apple na své internetové stránky zřetelněji varování, že se v Japonsku můžou některé digitální hudební přehrávače iPod Nano přehřívat. Japonské ministerstvo hospodářství, obchodu a průmyslu eviduje 61 případů, kdy se baterie přehřály, napsala tento týden agentura AP.

Foto: Novinky

První iPod Nano

Článek

O žádných vážných zraněních ani škodách zprávy nejsou. Některé přehrávače se teplem deformovaly a po dotyku způsobily jen drobné popálení. Šlo o první generaci přístrojů iPod Nano, které se prodávaly v letech 2005 a 2006, uvedlo ministerstvo.

Doporučení vyměnit baterie se na japonských stránkách Apple objevilo koncem minulého roku. Bylo však třeba několik kliknutí, než se lidé k poznámce dostali. Japonská vláda o tom s Apple Japan od minulého roku jednala a mluvčí firmy tento týden uvedl, že upozornění bude snadno přístupné od začátku příštího týdne.

Japonci patří mezi nejhorlivější fanoušky produktů Apple na světě. Podle ministerstva se první generace iPodů Nano v zemi prodalo 1,8 miliónu. Kolik z nich mělo problémové baterie, se neví, dodala AP.

Reklama

Výběr článků

Načítám