Hlavní obsah

Podíl spamu ve světě v červnu klesl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Podíl nevyžádaných zpráv v elektronické poště se v červnu celosvětově snížil o 0,9 procentního bodu na 89,3 procenta. Nejhůře na tom bylo Maďarsko, kde na 100 e-mailů připadalo téměř 95 spamů, následuje Itálie a Dánsko. Uvedla to antivirová firma Symantec.

Foto: Profimedia.cz

Nejvíce zamořený nevyžádanou poštou byl v červnu sektor strojírenství.

Článek

Podíl nevyžádané pošty související s fotbalovým mistrovstvím světa se v době konání šampionátu přiblížil 25 procentům veškerého spamu.

Nejvíce zamořený nevyžádanou poštou zůstal v červnu sektor strojírenství s podílem spamu 94,1 procenta. V sektoru vzdělávání to bylo 89,9 procenta a 89,6 procenta v chemickém a farmaceutickém sektoru.

Globální podíl e-mailů napadených virem z nových a dříve neznámých zdrojů byl v červnu jeden ze 276,4 zpráv (0,362 procenta), což je od května pokles o 0,11 procentního bodu. Nejvyšší aktivita virů byla na Tchaj-wanu, kde připadal škodlivý kód na 55,1 e-mailu. Zprávy obsahující viry nejčastěji mířily na servery veřejné správy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám