Hlavní obsah

Francouzský mladík hacknul účet Baracka Obamy na Twitteru

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská policie ve spolupráci s americkým Federálním úřadem pro vyšetřování (FBI) po několikaměsíční operaci zatkla 25letého mladíka, který se nejspíš zapíše do historie největších počítačových pirátů. Podařilo se mu totiž podle serveru BBC získat přístup k internetovému účtu amerického prezidenta Baracka Obamy na mikroblogovací službě Twitter.

Článek

„Podezřelý mladík vystupoval na internetu pod pseudonymem Hacker Croll. Neměl žádnou odbornou přípravu a podle jeho výpovědi hesla jednoduše hádal,“ uvedl Adeline Champagnat, šéf francouzské centrály proti online podvodům.

I když francouzský mladík nepoužíval žádnou sofistikovanější metodu, podařilo se mu prý pouhým hádáním hesel získat přístup ke třem desítkám dalších účtů na Twitteru. Mezi nimi je například i účet populární popové zpěvačky Britney Spears.

Co přesně hacker na napadených účtech provedl je prozatím předmětem pátrání. Již nyní je však jisté, že jménem nejrůznějších celebrit a amerického prezidenta rozesílal po internetu zprávy se smyšleným obsahem.

Za tento čin mu podle francouzských zákonů hrozí až dva roky vězení. O jeho osudu rozhodne 24. června francouzský soud ve městě Clermont-Ferrand.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám