Hlavní obsah

On-line hry: eSuba ze základní skupiny nepostoupila

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S počátkem tohoto týdne skončily nejprestižnější online soutěže v rámci Evropy. V Extreme Masters IV European Championship a Major Series Season V se představily také české celky. Konkrétně se do bojů zapojily týmy eSuba, Reason Gaming, Riders on the Storm, exZenie, Southbay a Burning. Ze základních skupin se ovšem dostal pouze jeden.

Článek

Soutěže ESL jsou pro nás přes vynikající start zklamáním

V nejlépe dotované online soutěži Evropy Extreme Masters IV European Championship od společnosti ESL se vůbec poprvé v historii představil tuzemský Counter-Strike 1.6 klan. V minulosti se o to již pokoušely celky FU.sk či DEFEATERS, ovšem vždy ztroskotaly v kvalifikaci. Radost nám letos udělala eSuba, jež se poctivě připravila a své místo mezi nejlepšími si vybojovala.

V sestavě jckl, genius, jRi, oskar! a StaN byla dosazena do skupiny D vedle švédských favoritů SK Gaming, německých n!faculty, francouzských mistrů oXmoze a outsiderů neXtplease! s polskými nitro-team, kteří byli dosazeni jako náhradníci místo vyřazených Amazing Gaming. Vše začalo skvěle, když kluci bez problémů přemohli Rumuny z neXt, poté přišla očekávaná prohra se Švédy a výhra nad Poláky. Na řadě byl zápas s Francouzi, v němž se měl lámat chleba.

Utkání to bylo velmi vyrovnané a o vítězi se rozhodlo až v prodloužení, bohužel v náš neprospěch. Duel s Němci se dohrával již pouze z nutnosti, avšak i ten skončil v prodloužení a eSuba si v něm udělala skvělé renomé, ačkoliv pár dní před tím se rozloučila se StaNem a představila novou posilu selbyho. Tím ovšem její cesta soutěží skončila na čtvrtém místě skupiny.

To v Major Series v Counter-Strike: Source se představilo hned pět našich týmů - Reason Gaming, Riders on the Storm, exZenie, Southbay a Burning. Southbay ovšem nastupovali v týmu se třemi Francouzi, za což byli vyřazeni a nahrazeni právě Riders on the Storm. Ti se neohřáli o moc déle a hned po dvou prohrách se ze soutěže odhlásili. Kluby Reason s exZenií skončily již v kvalifikaci.

Pořádně nás tak zastupoval pouze celek Burning, jenž jsme dříve mohli vídat například jako The Last Resort. Zkušená sestava STR, WT, tv1, MajklGO, hops a X-RaY si vedla velmi slušně, když nestačila pouze na německé duo mTw, SNOGARD, zatímco smetla francouzské D4Gaming, ruské PinCho a rakouské Stofftiere Online, čímž obsadila druhé postupové místo základní skupiny.

Nyní čeká na rozlosování play-off, v němž může narazit například na HastaLaVista, ALTERNATE, Imperial, Dignitas či VeryGames. Doufejme, že pro nás bude los přijatelný a Burning ještě nějaké to vítězství ukořistí a s turnajem se rozloučí co nejpozději, ideálně až po vítězství ve finále.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Opět k nám zavítalo WGT

Zhruba před pěti týdny se v pražské herně BattleZone uskutečnilo Warcraft III: The Frozen Throne klání o 50 000 korun v rámci herní série World GameMaster...

Výběr článků

Načítám