Hlavní obsah

Vysokorychlostní mobilní síť UMTS od O2 se rozrostla do tří nových měst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po Praze, Brně, Plzni a Ostravě rozšířila v pondělí Telefónica O2 pokrytí mobilní sítí nové generace založené na technologii UMTS/HSDPA i na České Budějovice. Kromě jejich obyvatel mohou síť s vysokorychlostními datovými přenosy a podle O2 nejrychlejším mobilním internetem využívat i lidé v Olomouci a Ústí nad Labem. Uvedl to v pondělí mluvčí operátora Martin Žabka.

Článek

Do konce roku chce mít telekomunikační společnost pokrytých signálem celkem 15 měst, do dvou let to má být až 70 procent české populace. "Nyní poprvé spouštíme síť nové generace ve třech místech najednou. Nezvyšujeme tedy pouze dostupnost 3G signálu, ale zrychlujeme také tempo pokrývání," uvedl ředitel pro segmentový marketing Jan Karas.

Telefónica v pondělí v nově pokrytých městech začala nabízet mobilní internet za 600 korun měsíčně, tedy se slevou 150 korun. Zákazníci mají možnost si tento cenový program zvolit do 22. srpna. O2 nabízí mobilní připojení s přenosovou rychlostí až 3,6 Mbit/s. V horizontu dvou let pak počítá se zrychlením na dvojnásobek.

Konkurenční T-Mobile dosud provozuje pouze datovou síť třetí generace pod označením 4G, hlasové UMTS chystá na letošní rok. Vodafone pokryl část Prahy na začátku letošního roku a nyní jedná s O2 o sdílení infrastruktury. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám