Hlavní obsah

Prodej počítačů v Česku letos vzroste o 20 procent, tvrdí odborníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodej počítačů v Česku letos vzroste o 20 procent přibližně na 1,19 miliónu. Odhaduje to analytická firma Gartner. Proti loňsku se ale růst trhu zpomalí. V roce 2007 se na českém trhu prodalo 988 500 PC, což představuje meziroční růst o 26 procent.

Foto: Profimedia.cz

Obchodníci se radují. Prodej počítačů by měl jenom v Česku letos vzrůst až na 1,19 miliónu.

Článek

Stejně jako v loňském roce prodej v tuzemsku i ve světě potáhnou mobilní PC, které díky stále novým technologiím nejen zlevňují, ale roste i jejich technická úroveň v porovnání s klasickými stolními PC.

Cena nejlevnějších notebooků loni klesala dvouciferným tempem a dostala se pod 10 000 korun. Gartner také upravil svůj odhad celosvětového prodeje PC. Zatímco v březnu firma předpovídala růst prodeje kolem 11 procent, po silných výsledcích v prvním čtvrtletí, zejména na rozvojových trzích, odhad zvýšila na růst o 12,5 procenta na 297 miliónů PC.

Další analytická firma IDC očekává růst o více než 15 procent na 310 miliónů přístrojů. Nejprodávanější značkou byly počítače Acer.

Reklama

Související články

Hra GTA IV trhá prodejní rekordy

Americký výrobce videoher Take-Two Interactive Software hospodařil ve druhém finančním čtvrtletí se ziskem 98,2 miliónu dolarů po ztrátě 51,3 miliónu před...

Výběr článků

Načítám