Hlavní obsah

Mobilní telefony LG se prodávají rekordní rychlostí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská společnost LG se v prvním čtvrtletí letošního roku vrátila zpět k zisku. Výsledky podpořil rekordní prodej mobilních telefonů, vysoký prodej v zahraničí a zájem o ploché obrazovky. Čistý zisk společnosti za tři měsíce do konce března činil 422 miliard wonů (6,7 miliardy Kč) ve srovnání se ztrátou 123 miliard wonů ve stejném období loni.

Článek

Firma, která je pátým největším výrobcem mobilních telefonů na světě, to uvedla v dnešním prohlášení. Tržby se zvýšily o 14,8 procenta na 6,9 biliónu wonů. Provozní zisk vyskočil na 564,2 miliardy z předchozích 172,9 miliardy wonů.

Firma prodala ve čtvrtletí rekordních 24,4 miliónu mobilních telefonů, což je o téměř tři procenta více než v předchozím čtvrtletí. LG vyrábí širokou škálu elektroniky, včetně plazmových televizorů, osobních počítačů, ledniček a dalších domácích spotřebičů.

Minulý týden LG Display oznámil, že měl v prvním čtvrtletí rekordní zisk a očekává další vysoký růst poptávky po LCD televizorech díky srpnovým olympijským hrám. Poptávka po mobilních telefonech a televizorech by měla podpořit hospodaření firmy i ve zbývající části roku.

LG pomáhá také slabý won, který zlevňuje výrobky firmy v zahraničí. Nejistý výhled je zatím pouze v oboru plazmových obrazovek, kde panuje čilá konkurence, která nutí firmy snižovat ceny. Podle analytiků by čistý zisk společnosti v letošním roce mohl stoupnout o 64 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám