Hlavní obsah

V Soutěži Najdi, co neznáš! vyhráli žáci z Desné počítačovou učebnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězem soutěže Najdi, co neznáš!, kterou uspořádal Seznam.cz, se stali žáci deváté třídy ZŠ Desná na Jablonecku a vyhráli tak celou počítačovou učebnu. Byli nejlepší v hledávání ve fulltextu Seznamu.

Článek

Skoro tři měsíce se na druhých stupních ZŠ a víceletých gymnázií soutěžilo o počítačovou učebnu. Soutěž Najdi, co neznáš! vyhlašuje Seznam pravidelně už třetím rokem.

Jejím úkolem je přivést žáky druhých stupňů základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií zábavnou formou k práci s internetem, zejména fulltextem. S pomocí vyhledávače odpovídají celé třídy na otázky z různých oblastí společenských i exaktních věd.

Soutěž začala přesně 14. ledna 2008. Postupně se do ní přihlásilo celkem 3 477 třídních týmů z celé České republiky. Do finále s plným počtem bodů došlo 262 týmů, z nichž poté vzešel i vítěz celé soutěže. Tím se stal tým Alberti z 9.A základní školy Desná v Jizerských horách. Pro svou školu získává kompletní počítačovou učebnu v hodnotě 300 000 korun od firmy GoGEN.

Vědomostní soutěž nabídla žákům otázky z mnoha oborů: historie, literatury, zeměpisu, přírodních věd, kultury, sportu i ze všeobecného přehledu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám