Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Hush – spi nebo zemřeš

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Normálně si hry kladou za cíl pobavit, rozptýlit a vůbec vás dostat do dobré nálady. Tato spíše navodí depresi a možná vám z ní bude i zle.

Článek

Píše se rok 1994 a v africké Rwandě probíhá občanská válka mezi znepřátelenými kmeny. Její součástí je i genocida, která si vyžádala až 800 tisíc lidských životů. A jen jeden z mnoha hrůzných okamžiků se snaží zachytit tato hra.

Jako matka se skrýváte se svým dítětem před nepřátelskými vojáky. Stačí jeden hlásek a smrt obou bude jen jedna z hrozných věcí, která budou následovat. Proto musíte za každou cenu utišit plačící novorozeně. Jak? Neprozradím, ale vězte, že to je stejně těžké a frustrující jako v reálném životě.

Zdržíte se u toho jen pár minut, na víc hra nemá. A i když není moc originální, určitě si zaslouží naši pozornost. Už je za svůj neotřelý přístup, který leckoho přinutí k zamyšlení.

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Rooms - čarodějné pokoje

Milovníkům logických her přinášíme lahůdku, která řádně prověří jejich šedou kůru mozkovou. Svou roli při tom sehrají i kouzla a čáry.

Hrajeme zdarma: A-Ball – zajímavý Arkanoid

Toto je přesně ten druh her, které jen tak nepřestanou bavit. Stačí jim nadprůměrná grafika a nepříliš vysoká obtížnost a tisíce spokojených hráčů jsou...

Výběr článků

Načítám