Hlavní obsah

Americká knihovna místo beletrie nabízí videohry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídka knižních titulů těžko uchvátí současné teenagery. Američané si toto uvědomili a vyšli jim vstříc. Do knižních fondů nakoupili i videohry a nově pořádají turnaje pro vášnivé hráče.

Článek

Stovky soutěživých školáků naláká každý měsíc veřejná knihovna v Rochesteru ve státě Michigan na možnost zahrát si populární hru Guitar Hero nebo dalších 1823 her, které jsou na policích knihovny k mání.

Nápad pořídit do knihoven i hlasité videohry obhajuje knihovník Brad Bachelor tím, že prý "hraní her pomáhá zlepšovat poznávací funkce mozku".

Co je Guitar Hero?
Guitar Hero III je další díl v sérii hudebních her, která nabízí virtuální kytarové souboje (například dva hráči soupeří o titul kytarového krále). Balení hry obsahuje bezdrátové ovladač ve tvaru kytary, přičemž pro konzoli Wii se jedná o napodobeninu kytary Gibson Les Paul. Kytary pro všechny verze nabídnou i vyměňovatelné krytky

Také v dalších michiganských knihovnách lze spatřit mladistvé hráče. Ve veřejné knihovně okresu Canton začali videohry nabízet před půl rokem a každý měsíc pořádají turnaj v bowlingu a hry Super Smash Bros na herních konzolích Nintendo Wii.

"Je to velká společenská událost," vysvětlovala sedmnáctiletá Stephanie Jaczkowskiová, která se tak prý zároveň seznámí se spoustou nových přátel.

Reklama

Výběr článků

Načítám