Hlavní obsah

SDR-SW20: Další z videokamer, kterým nevadí potápění

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Panasonic uvádí na trh odolnou kompaktní videokameru SDR-SW20. S ní je možné natáčet pod mořskou či sladkovodní hladinou v hloubce až jednoho a půl metru. Pořizování záznamu v dešti je samozřejmostí.

Foto: Novinky

Videokamera SDR-SW20

Článek

Nový model je dalším v řadě miniaturních voděodolných kamer od Panasonicu. Předskokanem, který otestoval tento segment trhu, byl typ SDR-S10EP-K, v současnosti nabízený kolem 11 000 korun s daní.

:. Videokamera SDR-SW20foto: Novinky

SW20 jej slibuje nahradit. Stejně jako S10 je odolná i vůči vniknutí prachových částeček, které by jej mohly poškodit. Tělu přístroje rovněž nevadí pád z výšky více než jednoho metru. Dalo by se říci, že je model funkčně shodný s jiným japonským výrobkem od Sanya - Xacti E1. Ten se však na trhu objeví později, pravděpodobně v červnu.

SW20 není pro lenochy

Kamera je určena především aktivním lidem. SDR-SW20 začíná nahrávat téměř okamžitě - po prvních 0,6 sekundy od otevření širokoúhlého LCD panelu. Potěší podpora paměťových karet SD a SDHC, které lze dnes sehnat už v kapacitách několika desítek gigabytů.

Videokamera je vybavena objektivem s 10x optickým zoomem, elektronickou stabilizací obrazu a ukládá videozáznam v DVD kvalitě ve formátu MPEG2. Na 32 GB kartu SDHC se vejde asi 26 hodin videa v režimu LP, tedy záznamu o nižší kvalitě.

SW20 natáčí v širokoúhlém formátu 16:9 a je vybavena širokoúhlým LCD panelem s úhlopříčkou 2,7 palce (6,9 cm). Pro reprodukci na televizorech se standardním poměrem stran je možné zvolit režim 4:3.

Panasonic SDR-SW20 se na českém trhu objeví v polovině měsíce března. Cena novinky se má pohybovat kolem 10 000 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

První kamera pro filmování pod vodou

Zatímco s voděodolnou SDR-S10EP-K od Panasonicu jsem mohl hupsnout do vody (ale ne se s ní potopit), lze se s japonským protivníkem Xacti E1 rovnou ponořit...

Výběr článků

Načítám