Hlavní obsah

Nevěra leze do peněz, Čechy přijde v průměru na skoro tři tisíce měsíčně

Novinky, Barbora Buřínská

Každý čtvrtý Čech má zkušenosti s nevěrou. Udržování mimomanželského či mimopartnerského vztahu ale také něco stojí. V Česku přijde záletnictví v průměru na 2800 korun měsíčně. Vyplývá to z mezinárodního průzkumu agentury Ipsos pro společnost Profi Credit.

Za nevěru nejvíce utrácejí Bulhaři - v přepočtu 5150 korun měsíčně.

Článek

Nevěru nejčastěji přiznávají Poláci (28 procent). Na Slovensku s ní má zkušenost necelá pětina lidí a v Bulharsku dokonce jen každý sedmý. Zatímco Češi jsou ve výdajích na zálety nejšetrnější, Bulhaři do nevěry investují nejvíce - v přepočtu 5150 korun měsíčně.

Slováci za milenky utrácejí kolem 3800 korun měsíčně a Poláci v tomto případě okradou rodinný rozpočet dokonce v průměru o pět tisíc korun měsíčně.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Výdaje tají před partnerem nejčastěji Češky a Polky

Téměř tři z deseti Čechů podle průzkumu nehlásí doma, za co utrácí. Je to nejvíc lidí ze všech sledovaných zemí. Na Slovensku se s partnerem o výdajích nebaví čtvrtina lidí, v Polsku 23 procent a v Bulharsku tají své útraty 22 procent lidí.

„Ve všech zemích platí, že zatímco muži tají častěji příjmy, ženy mlží ohledně svých výdajů. Především Češky a Polky tají své výdaje významně častěji než muži. Především tím, že nepřiznají, kolik ve skutečnosti zboží stálo,“ upozornil Ondřej Lokvenc ze společnosti Profi Credit.

Největší část výdajů zatloukají Poláci, nejnižší Češi.

Pětina Čechů doma nepřizná svůj příjem

Doby, kdy se výplatní pásky pokládaly každý měsíc na stůl, jsou pryč - 22 procent Čechů neříká svým partnerům, kolik si vydělají peněz. Úplně stejně jsou na tom Slováci. O všech svých příjmech informuje doma 78 procent našich východních sousedů.

Každý desátý Čech a Slovák se svým protějškem finance neřeší vůbec. Poláci a Bulhaři jsou sdílnější. Všechno, co vydělají, položí na stůl více než čtyři pětiny  z nich.

„Češi tají svůj příjem sice nejčastěji, ale dvě třetiny z nás nepřiznají doma maximálně pětinu příjmů. Například v Bulharsku neodevzdává do rodinné kasy více než třetinu příjmu každý čtvrtý člověk,“ uvedl Lokvenc.

Pětinu výdělku si nechávají pro sebe tři z deseti Slováků a třetina Poláků.

Anketa

Přiznáváte partnerovi své příjmy?
Ano, všechny.
63,1 %
Ano, ale aspoň malou část zatajím.
10,5 %
Ne, moje příjmy jsou moje věc.
26,4 %
Celkem hlasovalo 3669 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám