Hlavní obsah

Nedostatek sněhu nahrál zlevněným pobytům v Alpách a domácím wellness

Novinky, Bára Buřínská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý rok se v lednu Češi na slevových serverech tradičně zajímají o výhodné pobyty v tuzemských horách. Ovšem právě probíhající zima je díky dlouhému čekání na sníh poprvé v historii výjimkou. Servery zaznamenaly zvýšenou poptávku po zimních pobytech v zahraničí, především v Alpách, a domácích wellness pobytech.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zatímco v loňském roce vyrážela mimo česká a slovenská střediska na dovolenou přes slevové servery pouze pětina lidí, začátek letošní zimy vypadal zcela jinak. Dosavadní čísla ukazují, že zahraniční pobyty se na celkové poptávce po zimních dovolených na slevových serverech podílejí z 50 procent. Za zimní dovolené letos Češi utratí na slevových serverech celkem okolo 300 miliónů korun. Vyplývá to z dat slevového serveru Vykupto.cz a vyhledávače slev Skrz.cz.

„Tento trend je skutečně viditelný, což pochopitelně způsobily sněhové problémy v České republice,” potvrdil redakci Ondřej Urbánek, manažer služby Seznam Tip.

Alpy hrají prim, doma frčí wellness pobyty

Větší zájem o lyžování za hranicemi České republiky odráží i nabídka slevových serverů. Kromě zaběhnutých alpských středisek se na nich objevují i nové lokality v tradičních zemích, kterými jsou Itálie a Rakousko. Stále častější jsou i nabídky do Francie a dalších, pro české lyžaře méně obvyklých destinací.

Ještě víc než v minulých letech je letos zatím znát význam doplňkových služeb. Kromě lyžování se tak Češi zajímají o možnosti relaxace, zábavy, kulturního i sportovního vyžití. Nejoblíbenější a nejprodávanější jsou pětidenní lyžařské zájezdy zahrnující dopravu, skipas, ubytování i stravování.

Přelom ledna a února představuje na slevových serverech vrchol zimní dovolenkové sezóny. Ti, kteří vzdali čekání na sníh a do Alp je to netáhne, zvolili alternativu v podobě wellness pobytu, jak napovídá pro zimu nebývale vysoká poptávka po tomto druhu pobytů.

Anketa

Využili jste, nebo využijete zimních slevových nabídek na zájezd do zahraničí?
Ano
9,9 %
Ne
90,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1402 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám