Hlavní obsah

Kvůli domácím mazlíčkům Češi klidně investují do bydlení desetitisíce navíc

Novinky, Barbora Buřínská

České domácnosti jsou v počtu chovaných mazlíčků první v Evropě. Pro většinu z nás tedy nemohou být překvapením závěry průzkumu GE Money Bank, ve kterém devět z deseti majitelů zvířecího kamaráda potvrdilo, že by při pořizování nového bydlení zohlednilo jeho potřeby.

Foto: Profimedia.cz

Devět z deseti lidí by při pořizování nového bydlení zohlednilo potřeby svých domácích mazlíčků.

Článek

„Ukazuje se, že domácí mazlíčci hrají při rozhodování o kvalitě bydlení velkou roli,“ uvedla Eva Balšánová z GE Money Bank. „Lidé je rádi hýčkají, protože jim pomáhají lépe snášet hektické tempo moderního života a často také chránit jejich domovy a majetek. Není proto divu, že chtějí, aby se jejich zvířata doma cítila co nejlépe,“ dodala Balšánová.

I 100 tisíc korun navíc do bydlení s mazlíčkem

Pokud by si majitelé domácích zvířat pořizovali nové bydlení či prováděli velkou rekonstrukci stávajícího bytu či domu, tři čtvrtiny z nich by investovaly více peněz, jen aby lépe vyhověly svému mazlíčkovi. Na potřeby svého zvířátka by přitom častěji hleděli muži (82 procent) než ženy (70 procent).

Nejčastěji by lidé zvýšili svou investici do bydlení až o 10 tisíc korun (zmínila polovina dotázaných). Dvě pětiny by byly ochotny dát navíc částku mezi 10 až 50 tisíci korunami.

K větším investicím do domácích mazlíčků jsou častěji svolné ženy. Částku v rozmezí 51 až 100 tisíc korun by obětovalo 4,9 procenta mužů a 9,4 procenta žen a více než 100 tisíc korun by do bydlení kvůli domácímu mazlíčkovi vložilo 2,5 procenta mužů a 3,4 procenta žen. Tři čtvrtiny lidí by potom při zařizování nového bydlení kvůli mazlíčkovi pořídily případně i větší zahradu.

Třetina lidí se přiznala, že měla v minulosti kvůli svému domácímu zvířeti omezený výběr bydlení.

Téměř polovina majitelů si dokonce někdy v životě nemohla kvůli svému tehdejšímu bydlení, ať už to byl malý byt či chybějící zahrada, pořídit zvíře, které by chtěla.

Anketa

Kdybyste si vybírali nové bydlení, kolik korun byste byli kvůli domácímu mazlíčkovi ochotni investovat navíc?
Do 10 tisíc korun
64,9 %
10 tisíc až 50 tisíc korun
15,6 %
51 tisíc až 100 tisíc korun
1,9 %
Více než 100 tisíc korun
17,6 %
Celkem hlasovalo 6807 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám