Hlavní obsah

První rande představuje významný zásah do peněženky

Novinky, Barbora Buřínská

Muži jsou ochotni do první schůzky s partnerkou investovat. Dokonce nemají problém utratit více, než ženy očekávají. Vyplývá to ze zářijové ankety Equa bank.

Foto: Profimedia.cz

Do květiny na první schůzce jsou muži ochotni investovat v průměru 250 korun.

Článek

Devět z deseti dotázaných žen očekává, že se muž na první rande dostaví s květinou. Muži jsou s tím srozuměni, přinést své nové lásce květinu je samozřejmostí pro 85 procent mužů. Pouze jeden z deseti se domnívá, že žena by na prvním rande neměla dostat nic.

Muži jsou ochotni do žen investovat

Muži jsou navíc ochotni za květinu utratit více, než ženy čekají. V průměru počítají s 250 korunami, ženě by přitom stačila květina do 100 korun. Stejné je to i s útratou v restauraci či kavárně. Zatímco žena se na prvním rande drží zpátky a očekává, že muž zaplatí útratu maximálně do 500 korun, muž je ochoten investovat do ženy od 500 do 1000 korun. V průměru nebude mužům dělat problém zaplatit za útratu v restauraci 700 korun.

„První schůzky jistě představují pro ženy i muže nezapomenutelné období, ale také významný zásah do peněženky. Jak se potvrdilo v naší anketě, snaha získat ženu něco stojí a pokud se muž chce opravdu dobře ukázat, není to málo,” uvedl Tomáš Veselý z Equa bank.

Podle čtyř pětin dotázaných by placení útraty na prvním rande měl na sebe vzít muž.  Polovina žen je od druhé schůzky ochotna zaplatit útratu půl na půl. Tuto variantu ovšem připouští jen čtvrtina mužů. Většina z nich si myslí, že by účet měli i na druhém rande zaplatit oni.

Tradice přetrvávají

I přesto, že moderní doba přinesla i do vztahů mužů a žen více rovnoprávnosti, stále přetrvává názor, že pozvání na první schůzku by mělo přijít od muže. Myslí si to 70 procent žen, na druhou stranu by se dvě pětiny mužů klidně nechaly pozvat od ženy.

Obě pohlaví se ovšem vzácně shodnou na průběhu prvního rande. Necelá polovina dotázaných (48 procent) považuje za nejlepší procházku, 51 procent dává přednost posezení v kavárně či restauraci, ideální je pak pro většinu kombinace obojího.

Ačkoliv představy mužů a žen o průběhu prvního rande jsou velice podobné, liší se částečně v názorech na jeho zakončení. Pro naprostou většinu dotázaných žen (90 procent)  je samozřejmostí, že je muž na závěr schůzky doprovodí domů. S tím ovšem nesouhlasí téměř čtvrtina mužů. Ti raději ženě zavolají taxi a nechají ji odvést.

Anketa

Měl by muž koupit ženě na první rande květinu?
ano
57,8 %
ne
42,2 %
Celkem hlasovalo 13008 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám