Hlavní obsah

Babička z USA si vzala zpět byt, který předtím darovala, a zadlužila rodinu až po uši

Právo, Jindřich Ginter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To, že si člověk musí dávat obzvlášť velký pozor u darů, respektive darovacích smluv, aby se neproměnil v Danajský dar, dokládá bezprecedentní případ živnostníka Karla S. z Prahy, který ze dne na den přišel s rodinou o čerstvě rekonstruovaný byt a zůstala mu navíc dvou a půlmiliónová půjčka. Všechno přitom zavinila babička z manželčiny strany, která žije v USA, a šlendrián jeho právníka. Rozhodně „darovanému koni“ se vždy pořádně podívejte na zuby.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Karel S. si vzal půjčku na totální rekonstrukci půdního bytu v Praze, který jeho manželce s velkou slávou dala jako svatební dar právě babička z USA.

Jenže došlo k rozepřím a v důsledku právního nedostatku v jedné ze smluv mu půdní prostor najednou nepatřil, ale peníze z půjčky byly již utraceny.

Babička k překvapení celé rodiny se svým právníkem účinně zpochybnila jednu ze smluv a podkroví bylo opět její - jenže místo nepořádku a pavučin zde najednou měla luxusní byt, v němž ubytovala svoji kamarádku z Ameriky.

Živnostníkovi zůstal na krku závazek přes 2,5 miliónu korun. Krásný byt mu už pane neříkal.

Z těžké situace se naštěstí dostal tak, že větší část dluhu mu vyplatil jeho právník, který, jak se ukázalo, staré ženě z Ameriky příliš důvěřoval. Živnostník Karel S. mohl s určitým doplatkem půjčku umořit.

Právník následně pohledávku prodal vymahačům dluhů, kteří teď jdou právní cestou po americké babičce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám