Hlavní obsah

Walt Disney propustí 32 tisíc zaměstnanců

Novinky, Bohumír Žídek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost Walt Disney propustí v první polovině příštího roku celkem 32 tisíc zaměstnanců. Ve středu to uvedla agentura Reuters. Z větší části se bude jednat o zaměstnance tematických zábavních parků na Floridě a v Kalifornii.

Foto: Lam Yik, Reuters

Disneyland Resort v Hongkongu zůstává otevřen.

Článek

O hromadném propouštění společnost informovala úřady, což je její zákonná povinnost. Jak potvrdil mluvčí společnosti, uvedených 32 tisíc pracovních míst zahrnuje 28 tisíc pozic, jejichž zrušení Disney oznámil už v září.

Společnost už v zářijovém prohlášení kritizovala vedení státu Kalifornie, že jí neumožnilo znovuotevřít zábavní park Disneyland. Podle šéfa Disneyho zábavních parků Joshe D'Amara Kalifornie svým postojem výrazně prohloubila problémy společnosti v tomto státě.

Walt Disney propustí 28 tisíc zaměstnanců svých zábavních parků

Ekonomika

Walta Disneyho tvrdě zasáhlo nucené zavření kin i tematických parků, což jsou jeho hlavní dva zdroje příjmů. V červnu společnost oznámila, že čtvrtletí zakončila ve ztrátě 4,7 miliardy dolarů (108,85 miliardy korun).

Společnost Walt Disney celosvětově zaměstnává zhruba 220 tisíc lidí, 100 tisíc z nich nechala v důsledku karanténních opatření jednotlivých zemí na nucené dovolené.

Část zaměstnanců se vracela do práce, když se otevíraly parky v Šanghaji, Hongkongu, Tokiu, Paříži a na Floridě. Kapacita otevřených parků je však aktuálně omezená, aby provozovatelé vyhověli požadavkům na sociální distancování.

Pařížský Disneyland navíc musel v říjnu opět zavřít s tím, jak Francie obnovila restriktivní opatření proti šíření nákazy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám