Hlavní obsah

Legendární značka 20th Century Fox skončila, Disney ji zrušil

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Disney zrušila značku a logo 20th Century Fox Television, která existuje od čtyřicátých let. Chce se tak distancovat od rodiny mediálních magnátů Murdochových.

Foto: 20th Century Fox

Staré logo 20th Century Fox Television

Článek

Disney přejmenoval 20th Century Fox Television na jednoduché 20th Television. Jde o součást rozsáhlejších změn, Fox 21 Television Studios se budou jmenovat  Touchstone Television a ABC Studios společně s ABC Signature se spojí pod značkou ABC Signature.

Foto: Disney

Nové logo od Disneyho

Přepracované logo se objeví v nových řadách seriálů Simpsonovi, Family Guy nebo American Dad. Disney se tak chce odlišit od Fox Corporation, která provozuje značky Fox Broadcasting, Fox Sports a Fox News.

„Naše nové názvy studií a loga znamenají novou éru pro ABC Signature, 20th Television a Touchstone Television, ctí jejich bohatou historii a tvůrčí sílu Walt Disney Co.,” tvrdí prezident Disney TV Studios Craig Hunegs.

Foto: Profimedia.cz

Miliardář Rupert Murdoch

Disney získal většinu majetku 21st Century Fox v roce 2017 za 71 miliard dolarů. V lednu už přejmenoval filmová studia na 20th Century Studios, rovněž proto, aby se nespojovala s Fox Corporation rodiny Murdochových.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám