Hlavní obsah

Volkswagenu se na začátku roku dařilo, vzrostl i zisk Škody Auto

Novinky, bož

Německý automobilový koncern Volkswagen v prvním čtvrtletí meziročně zvýšil provozní zisk z 3,4 na 4,4 miliardy eur (118,4 miliardy korun). Informoval o tom server ekonomického deníku Handelsblatt. Obrat v prvním čtvrtletí stoupl o 10,3 procenta na 56,2 miliardy eur (1,51 biliónu korun).

Foto: Reuters

Šéf Volkswagenu Matthias Müller v továrně automobilky v německém Wolfsburgu

Článek

Provozní zisk mladoboleslavské automobilky Škoda Auto, která je součástí skupiny Volkswagen, pak v prvním čtvrtletí vzrostl o 31,8 procenta na 415 miliónů eur (11,2 miliardy korun), uvedla ČTK.

Podle Handelsblattu hospodářské výsledky ukazují, že se německému koncernu na začátku roku dařilo více, než se čekalo. Pomohly mu hlavně prodeje v Evropě a Číně, které více než vyrovnaly propady v USA.

Výkony Volkswagenu v USA poznamenala emisní aféra, jež vypukla v září 2015, když americká Agentura pro životní prostředí obvinila koncern Volkswagen, že jeho dieselové motory pomocí speciálního softwaru obcházejí měření emisí. [celá zpráva]

Na začátku letošního roku se Volkswagen s úřadem domluvil na urovnání sporu. V rámci dohody musela automobilka přiznat vinu ohledně porušení některých ustanovení amerického práva a zaplatit 4,3 miliardy dolarů (zhruba 111 miliard korun). [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám