Hlavní obsah

Vlaky Leo Express loni cestovalo o třetinu víc lidí. Firma je ale stále ve ztrátě

Soukromý dopravce Leo Express vloni svezl svými vlaky a autobusy celkem 1,4 miliónu cestujících. Meziročně jde o téměř třetinový růst, řekl výkonný ředitel Leo Expressu Peter Köhler. Společnost podle předběžných výsledků zůstala i loni ve ztrátě zejména kvůli odpisům za vlaky, úrokům a nákladům na rozvoj společnosti.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Největší nárůst počtu cestujících zaznamenal provozovatel černých vlaků na nových linkách z Prahy do Mnichova, Varšavy a do Lvova.

Tržby společnosti patřící podnikateli Leoši Novotnému se vloni podle předběžných údajů zvýšily na zhruba 340 miliónů korun, což je meziročně zhruba 40procentní růst.

Kromě vyššího počtu pasažérů se na nárůstu tržeb projevil i loňský nákup firmy TigerExpress, zajišťující přepravu mikrobusy především na linkách mezi různými polskými městy a Bratislavou a Vídní.

Nárůst pasažérů hlásí i konkurence

Výši odhadované ztráty za loňský rok Leo Express neupřesnil, v roce 2015 prodělal 67 miliónů korun.

Už v pondělí zveřejnil čísla o přepravených cestujících další soukromý dopravce RegioJet i státní České dráhy. RegioJet ze skupiny Student Agency podnikatele Radima Jančury vloni přepravil na české železnici 3,72 miliónu cestujících, což meziročně představuje pětinový růst.

Českým drahám stoupl počet cestujících o 1,8 miliónu na osmiletý rekord 171,5 miliónu pasažérů.  [celá zpráva]

Reklama

Související články

Leo Express rozjíždí firmu na sdílení aut

Soukromý železniční dopravce Leo Express rozjíždí další byznys, firmu na sdílení aut pod názvem SmileCar. Nepočítá s vlastní flotilou vozů, auta si mají...

Výběr článků

Načítám