Hlavní obsah

Travel Service zvýšil zisk na 239,7 miliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letecký dopravce Travel Service zvýšil v loňském roce zisk na 239,7 miliónu korun při tržbách 17,5 miliardy korun. Ve srovnání s rokem 2014 jde o růst zisku o 179,7 miliónu korun. Informace uvedla společnost v páteční tiskové zprávě.

Foto: boeing.com

Ilustrační foto

Článek

Firma zároveň oznámila, že na středeční valné hromadě o miliardu Kč navýšila základní kapitál, od čehož si slibuje další rozvoj. Necelou polovinu akcií ve firmě drží čínská společnost CEFC.

„Investice do společnosti Travel Service byla jednou z prvních, které CEFC v loňském roce v České republice uskutečnila. Považujeme ji také za jednu z klíčových,” uvedla výkonná viceprezidentka CFEC Group (Europe) Company a.s. Marcela Hrdá.

Počet cestujících Travel Service vloni vzrostl o pět procent na 5,7 miliónu cestujících. O něco vyšší růst společnost zaznamenala v zahraničí. Na letech vypravovaných z českých letišť cestujících meziročně přibylo o 2,8 procenta na 2,25 miliónu pasažérů.

Lídr charterové dopravy 

Travel Service na trhu působí od roku 1997. Je lídrem v charterové dopravě v ČR, na Slovensku a v Maďarsku, významný podíl trhu má v Polsku. Zároveň je spolumajitelem Českých aerolinií, ve kterých drží 34procentní podíl.

Společnost patří do skupiny Unimex Group, kterou vlastní podnikatelé Jiří Šimáně a Jaromír Šmejkal. Necelý poloviční podíl v dopravci drží čínská investiční společnost CEFC.

České aerolinie loni hospodařily se ziskem 223 miliónů Kč, o rok dříve přitom společnost vykázala ztrátu 631 miliónů korun. Tržby se loni snížily o 15 procent na osm miliard korun.

V ČSA drží téměř 20 procent akcií stát, většinu mají korejská společnost Korean Air (44 procent) a právě Travel Service vlastní 34 procent. Zbylých 2,26 procenta drží Česká pojišťovna.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám