Hlavní obsah

Své zaměstnance jsou připraveny očkovat i Hyundai a OKD

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku je připravena očkovat své zaměstnance proti covidu-19, jakmile bude k dispozici vakcína. Zaměstnance hodlá očkovat také těžební společnost OKD. V pondělí to uvedli mluvčí firem.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Ilustrační snímek. Očkování ve Fakultní nemocnici v Olomouci

Článek

Petr Michník řekl za firmu Hyundai Motor Manufacturing Czech, že podnik má vlastního závodního lékaře a dostatečné kapacity na to, aby se u něj mohlo očkovat. „Jsme domluveni s poskytovatelem lékařských služeb, že to zajistí. Takže kdyby byla vakcína, můžeme okamžitě začít s očkováním,” řekl.

Také mluvčí OKD Naďa Chattová řekla, že podnik má zájem, aby jeho zaměstnanci byli očkováni. „Logisticky máme vše vymyšleno tak, že bychom v případě dostatku vakcíny zvládli naše zaměstnance očkovat,” uvedla.

Blatný připustil možnost očkování ve firmách

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) v pátek poprvé řekl, že se s očkováním ve firmách počítá. Do té doby se ministerstvo k firemním očkovacím centrům stavělo skepticky. „Ale toto jsou lidé (zaměstnanci), kteří jsou zdraví. Počítá se s tím v průběhu pozdního jara zejména tehdy, až bude dávek daleko více než teď,” řekl v pátek ministr.

Očkování ve firmách zřejmě až koncem jara

Ekonomika

Zájem již dříve projevila automobilka Škoda Auto. Automobilka má připravená vlastní očkovací centra a čeká, kdy jí vláda umožní zahájit vakcinaci.

„Mohu potvrdit, že probíhají jednání na všech úrovních. To znamená konkrétně na úrovni vlády, asociací i sociálních partnerů (tripartity),” sdělil Novinkám mluvčí automobilky Tomáš Kotera.

Automobilka tvrdí, že by byla schopna díky vlastním zdravotníkům naočkovat až 1200 zaměstnanců denně.

Reklama

Související články

AstraZeneca by mohla být ještě v lednu

Vakcína od firmy AstraZeneca by mohla být schválena ještě v lednu a následně dorazit i do Česka. A mohly by ji používat i ordinace praktických lékařů,...

Očkování ve firmách zřejmě až koncem jara

Firmy by mohly začít očkovat své zaměstnance „v průběhu pozdního jara”. V pátek to řekl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Podle něj se počítá se...

Výběr článků

Načítám