Hlavní obsah

Šrotovné příliš nepomohlo, zisk Škody Auto klesl o 90 procent

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože šrotovné v sousedních zemích vyneslo automobilku Škodu Auto mezi nejvíce prodávané značky, k udržení velkých zisků to kvůli hluboké krizi nestačilo. Firma oznámila, že jí v prvním čtvrtletí letošního roku čistý zisk klesl o 91,4 procenta na 312 miliónů korun.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Škodovka si nejvíce slibuje od modelu Yeti, který se začne prodávat v druhé polovině roku.

Článek

"Za období od ledna do března 2009 dodala škoda zákazníkům celkem 143 079 vozů,“ uvedl mluvčí společnosti Jaroslav Černý. Upozornil, že prodeje škodovky klesly meziročně o 17,5 procenta, přičemž světový trh na tom byl mnohem hůře. Prodeje byly nižší v průměru o 20,7 procenta.

Automobilka uvedla, že mezi nejžádanější vozy patří Škoda Fabia a Roomster, a to díky šrotovnému zavedenému v Německu či na Slovensku. V druhé polovině roku si společnost nejvíce slibuje od prodejů nového vozu Škoda Yeti.

Zisk klesl i Volkswagenu

Nelehké bylo první čtvrtletí i pro mateřský koncern škodovky, tedy německý Volkswagen. Jeho čistý zisk klesl o 72 procent na 263 miliónů eur. Volkswagen uvedl, že výhled pro zbytek letošního roku je nejistý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám