Hlavní obsah

Soud poslal do konkurzu Sklárny Kavalier za šestimiliardové dluhy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kvůli pohledávkám přesahujícím šest miliard korun poslal v pondělí Městský soud v Praze do konkurzu Sklárny Kavalier v Sázavě ze skupiny Bohemia Crystalex Trading (BCT). Informuje o tom insolvenční rejstřík na www.justice.cz. Tento způsob preferovali majitelé už v insolvenčním návrhu loni v září.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Pec na výrobu olovnatého křišťálu ve sklárnách ve Světlé nad Sázavou. Ilustrační foto

Článek

Od zahájení insolvenčního řízení do konce stanovené lhůty k podávání přihlášek uvedené v rozhodnutí o úpadku, tedy k 8. únoru, se přihlásilo 261 věřitelů s celkovými pohledávkami přes 6,2 miliardy Kč.

Největší závazky má firma vůči bankám a také vůči dalším společnostem skupiny BCT. Sklárny Kavalier jsou klíčovým podnikem skupiny BCT.

Firma s 1300 zaměstnanci patří k nejvýznamnějším světovým výrobcům, kteří využívají technologii boritokřemičitého skla SIMAX. Od 22. září loňského roku je ale stejně jako celá skupina v insolvenčním řízení kvůli nedostatku kapitálu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám