Hlavní obsah

Škodovka otevřela obří lakovnu za 5,5 miliardy

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novou lakovnu stojící na prostranství velkém jako tři fotbalová hřiště otevřela ve čtvrtek dopoledne mladoboleslavská automobilka Škoda Auto. Kapacita lakování v celém závodě se tím zvýšila o 168 tisíc karoserií na 812 tisíc vozů za rok.

Nová lakovna v mladoboleslavské automobilce ŠkodaVideo: Radek Plavecký, Právo

 
Článek

Automobilka do nového provozu investovala téměř 215 milionů eur (5,54 miliardy korun). Vzniklo tady přes 650 nových pracovních míst, a to i přesto, že se do procesu zapojí desítky robotů.

„Otevření nové lakovny je pro nás rozhodujícím krokem k tomu, abychom mohli lépe uspokojovat trvale vysokou poptávku,“ uvedl předseda představenstva Škoda Auto Bernhard Maier.

Podle informací automobilky je provoz lakovny šetrný k životnímu prostředí. Díky unikátní technologii sušení vrstev laku se snížila spotřeba energie zhruba o pětinu, díky přesnějšímu lakování se snižuje i množství rozpouštědel a redukuje se odpad laku.

Samotná budova lakovny je nepřehlédnutelná. S výškou 35 metrů je nejvyšší budovou v hlavním závodě Škoda Auto v Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám