Hlavní obsah

Ryanair provokuje, nabídl pražskému letišti služby místo ČSA

Praha

Irská nízkonákladová společnost Ryanair ve čtvrtek nabídla pražskému ruzyňskému letišti, že převezme spoje ČSA v případě, že tato společnost nebude schopna plnit své závazky. Ryanair, známý svými provokativními prohlášeními, tak reaguje na fakt, že ČSA jsou ve špatné finanční situaci.

Foto: Chris Helgren , Reuters

Článek

Podle Ryanair je zřejmě čeká bankrot. "Ryanair poslal nabídku pražskému letišti Ruzyně, která by mohla pomoci uchránit letiště před kolapsem způsobeným ČSA, který je více než pravděpodobný poté, co ČSA byly nuceny zastavit téměř celou svoji flotilu proti bankovním úvěrům, čímž narušily celý svůj provoz," uvedl mluvčí Ryanairu Stephen McNamara.

Prohlášení firmy je zřejmě jen provokací. Největšího českého leteckého dopravce ale svou "nabídkou" rozzlobily. Podle nich je prohlášení v rozporu s férovou soutěží.

"Dnešní výpad Ryanairu České aerolinie považují za účelový útok, který je zcela v rozporu s pravidly férové hospodářské soutěže. Jde o typickou propagační kampaň, jaké společnost Ryanair často podniká na úkor svých konkurentů," reagovala mluvčí ČSA Hana Hejsková. Ryanair podle ní lže.

Irská společnost se opřela i do samotného letiště. Podle ní jsou poplatky na něm pro společnosti příliš drahé. Nabídla, že počet svých linek z Prahy rozšíří ze čtyř na 33, chce ale snížení poplatků.

Mluvčí letiště Michaela Lagronová reagovala, že společnost žádné slevy nechystá, všichni mají podmínky stejné.

Reklama

Výběr článků

Načítám