Hlavní obsah

RegioJet posiluje vnitrostátní spoje, Flixbus zatím vyčkává

Novinky, ČTK, bož

Dopravce RegioJet postupně obnovuje provoz autobusových spojů, které z velké části omezila koronavirová pandemie. Na trase z Brna do Prahy pojede od čtvrtka až šest spojů denně, část přes Jihlavu a část přímo. Od pondělí také opět jezdí denně čtyři spoje z Brna do Zlína. Konkurenční Flixbus posílení spojů zatím zvažuje.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím RegioJet a Flixbus

RegioJet posiluje vnitrostátní spoje, Flixbus navýšení frekvence zvažuje.

Článek

Posílení provozu je zatím na začátku, dopravce bude reagovat podle vývoje poptávky, řekl mluvčí společnosti RegioJet Aleš Ondrůj.

Podle jízdních řádů pro pracovní dny ve školním roce jezdí od začátku týdne také regionální autobusy Regiojetu v Jihomoravském kraji. Dříve jezdily v prázdninovém režimu.

Regiojet plánuje od 26. dubna také denně cesty z Olomouce do Zlína a zajíždění k Zoo Zlín. Postupně se chystá i na obnovení spojů do Berlína na trase Praha–Drážďany–Berlín.

České dráhy čekají propad tržeb o tři miliardy

Ekonomika

„Lze předpokládat, že s tím, jak se bude pandemická situace zlepšovat, bude se postupně autobusová i vlaková doprava vracet k původnímu rozsahu spojení. Předpokládáme, že nejpozději od poloviny června bychom měli jezdit plný rozsah spojů,” uvedl Ondrůj.

Flixbus vyčkává

Přepravce Flixbus zatím datum navrácení spojů do normálního stavu neodhaduje. „V České republice máme v provozu omezenou síť vnitrostátních spojů. Měnící se bezpečnostní situaci a poptávku vyhodnocujeme průběžně,” uvedla mluvčí firmy Martina Čmielová.

„Zvažujeme navýšení frekvence i kapacit u vnitrostátní přepravy, prozatím však nemohu potvrdit konkrétní datum. Obnovení provozu sítě mezinárodních spojů je závislé na aktuální pandemické situaci v jednotlivých zemích, která prozatím není příznivá,” dodala.

Reklama

Související témata:

Související články

Z Česka vyrazil první vlak do Chorvatska

V úterý odpoledne z pražského hlavního nádraží vyrazil první vlak do Chorvatska. Pravidelný spoj Praha - Rijeka dopravce Regiojet bude stavět v Pardubicích,...

Dopravci ruší spoje a zkracují soupravy

Stovky tisíc Čechů pracují z domova, další pečují o děti. Do škol tak nejezdí skoro půl milionu středoškoláků a milion žáků základních škol. Vlaky a autobusy...

ČSA jsou v úpadku

Městský soud v Praze vyhlásil úpadek společnosti České aerolinie (ČSA). Návrh podal přímo dopravce. Insolvenčním správcem soud jmenoval karvinskou společnost...

Výběr článků

Načítám