Hlavní obsah

Pohonné hmoty zdražily o haléře za litr

Novinky, ČTK, bož

Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se ve středu u čerpacích stanic v Česku prodával v průměru za 31,58 koruny, což bylo o sedm haléřů více než o týden dříve. Průměrná cena nafty vzrostla o tři haléře na 29,56 koruny za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS.

Článek

Nejlevnější paliva natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde litr benzinu vychází v průměru na 31,16 koruny. Naftu tam prodávají průměrně za 29,07 koruny za litr.

Naopak nejdražší pohonné hmoty nabízejí čerpací stanice v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 32,14 koruny a litr nafty 30,29 koruny.

Benzin i nafta v Česku vytrvale zdražovaly zhruba od poloviny ledna. Ve druhé polovině března zdražování naturalu zpomalilo a průměrná cena nafty od té doby kolísá kolem 29,50 koruny.

Zdražování benzinu zpomaluje, nafta nepatrně zlevnila

Ekonomika

Ceny ropy ve středu nejprve rostly a v naději na zvýšení poptávky díky omezení restrikcí v USA a části Evropy se dostaly nejvýše od poloviny března. Pozdě odpoledne však zase začaly klesat.

Podle analytiků investoři využili nejnovější zprávu o zásobách v USA ke snížení ceny, která se blížila k hranici 70 dolarů za barel. Nad tuto cenu však investoři zatím nejsou ochotni ropu dostat, protože v některých zemích světa, v čele s Indií, se nedaří dostat boj s nemocí covid-19 pod kontrolu. Kolem 20:00 SELČ tak cena severomořské ropy Brent klesala o 0,4 procenta na 68,58 dolaru za barel.

Foto: Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 5. květnu

Reklama

Související články

Ropa je na ročním maximu

Ceny ropy dnes vystoupily na více než roční maxima poté, co se skupina ropných těžařských států OPEC+ rozhodla ponechat těžební limity příští měsíc téměř beze...

Výběr článků

Načítám