Hlavní obsah

Pohonné hmoty od minulého týdne zdražily

Novinky, ČTK, bož

Pohonné hmoty v Česku v týdnu zdražily. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se u čerpacích stanic nyní prodává v průměru za 28 korun, což je o šest haléřů více než před týdnem. O devět haléřů zdražil litr nafty. Za ten řidiči zaplatí v průměru 27,43 koruny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Článek

Benzin je nyní o 3,96 koruny za litr levnější než před rokem. Litr nafty meziročně zlevnil o 4,19 koruny.

Nejlevnější paliva aktuálně natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde litr benzinu vyjde v průměru na 27,52 korun. Naftu tamní čerpací stanice nabízejí za průměrných 26,96 koruny za litr.

Naopak nejdražší pohonné hmoty prodávají i nadále pumpy v Praze. Natural v hlavním městě stojí průměrně 28,77 koruny za litr a nafta 28,38 koruny za litr.

Kolaps cen ropy ohrožuje Saúdskou Arábii. Stát zvyšuje daně, bere lidem příspěvky

Ekonomika

Ceny ropy v úterý pokračovaly v poklesu kvůli dalším obavám z dopadů nové mutace koronaviru na poptávku. Severomořská ropa Brent kolem 19.00 SEČ vykazovala pokles o 1,4 procenta na 50,18 dolaru za barel.

Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) ve stejnou dobu ztrácela zhruba 1,8 procenta na 47,09 dolaru za barel.

Oba typy ropy v pondělí odepsaly téměř tři procenta. Částečně tak odevzdaly zisky, které jim pomohly vytvořit zprávy o začátku očkování proti koronaviru považovaném za klíčový pro návrat do normálního života.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 22. prosinci

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám