Hlavní obsah

Po bouřce jsou tisíce domácností bez proudu. ČEZ vyhlásil kalamitu v pěti okresech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Společnost ČEZ ve středu k 08:00 vyhlásila kalamitní stav v okresech Ústí nad Orlicí, Šumperk, Jeseník, Ostrava a Karviná. Důvodem jsou poruchy na vedeních způsobené noční bouřkou, řekla hradecká regionální mluvčí firmy ČEZ Šárka Beránková.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

K pádům stromů vyjížděli hasiči na Karvinsku

Článek

Od noci se bez proudu ocitly tisíce domácností.

"Do elektrických vedení na některých místech popadaly celé vzrostlé stromy, například v okolí Králíků na Orlickoústecku," řekla Beránková. O spolupráci na odstraňování poruch ČEZ podle ní žádá hasiče a externí firmy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Celý ČEZ k ránu registroval kolem 70 poruch na vedeních vysokého napětí. Z toho 26 jich bylo na Moravě a 22 na východě Čech.

„V terénu jsou nyní stovky techniků a snaží se všechny poruchy opravit, pracovali během noci a pracují i nyní. Během dnešního dne se budeme snažit obnovit dodávky do co nejvíce domácností. V těch nejvíce postižených oblastech, kde jsou popadané  vzrostlé stromy a povoláváme i externí firmy, doufáme, že se to dnes podaří také,“ upřesnila pro Novinky mluvčí.

„Očekáváme, že se poruchy budou objevovat ještě i během víkendu, kdy lidé přijíždějí na chaty a chalupy, a budou nám je hlásit hlavně z těch podhorských oblastí,” dodala mluvčí.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám