Hlavní obsah

Pět největších bank od začátku roku vydělalo skoro 50 miliard

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět největších českých bank podle bilanční sumy v Česku za první tři čtvrtletí letošního roku vydělalo 49,64 miliardy Kč, což je meziročně o 13,3 procenta více. Vyplývá to ze čtvrtletních výsledků finančních institucí.

Foto: Novinky

Zisk bank v roce 2019.

Článek

Mezi největší banky podle bilanční sumy patří ČSOB, jejíž zisk za tři čtvrtletí vzrostl meziročně o 28 procent na 14,7 miliardy korun.

Česká spořitelna zvýšila zisk meziročně o 9,5 procenta na 13 miliard korun. Zisk Komerční banky se meziročně zvýšil o půl procenta na 11 miliard korun.

Unicredit vydělala 7,3 miliardy, Raiffeisenbank vzrostl zisk meziročně o 36 procent na 3,64 miliardy.

K největším bankám podle klientů patří i Moneta a Fio banka

Mezi pět největších bank podle počtu klientů patří Česká spořitelna, ČSOB, Komerční banka, Moneta Money Bank a Fio banka. Poslední jmenovaná výsledky za první tři čtvrtletí ještě nezveřejnila.

ČSOB stoupl zisk na 14,7 miliardy

Ekonomika

Čtveřice největších bank podle počtu klientů vydělala za tři čtvrtletí celkem 41,8 miliardy korun. Z toho na Monetu Money Bank připadá 3,1 miliardy.

Fio banka v prvním pololetí vydělala 831 milionů korun, což je o 63 procent více než před rokem.

Na pražské burze Moneta, KB a matka České spořitelny

Na pražské burze jsou k dostání akcie Moneta Money Bank, Komerční banky a rakouské Erste Bank, která je matkou České spořitelny.

Fio banka za půl roku vydělala 831 milionů korun

Ekonomika

Kurz akcií Monety se v pátek pohyboval kolem 80 korun za kus, Komerční banky 784 korun a Erste 846 korun.

Reklama

Související články

Moneta Money Bank vydělala tři miliardy

Banka Moneta Money Bank za první tři čtvrtletí vykázala čistý zisk 3,1 miliardy korun. Při očištění o jednorázové vlivy ziskovost stoupla o 13,3 procenta, bez...

Výběr článků

Načítám