Hlavní obsah

Moneta Money Bank vydělala tři miliardy

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Banka Moneta Money Bank za první tři čtvrtletí vykázala čistý zisk 3,1 miliardy korun. Při očištění o jednorázové vlivy ziskovost stoupla o 13,3 procenta, bez očištění však klesla o 8,7 procenta. Banka to oznámila ve středu.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Velmi důležitým ukazatelem skvělé kondice naší banky je stále se zlepšující běžná ziskovost, zatímco čistý zisk je i nadále ovlivněn prodeji historického portfolia úvěrů v selhání, které jsou již prakticky dokončeny,“ uvedl šéf banky Tomáš Spurný.

Provozní výnosy stouply o 4,1 procenta na 7,834 miliardy korun. Retailové úvěry rostly o 22,3 procenta, z toho hypotéky dokonce o 45,4 procenta. Bance také roste počet klientů z řad živnostníků a malých firem, a sice o 60,6 procenta.

Kellner vzdal spojení Air Bank a Home Creditu s Monetou Money Bank

Ekonomika

Moneta Money Bank patří mezi čtyři největší české banky podle počtu klientů. Její akcie se od roku 2016 obchodují na pražské burze. Tehdy také začala používat své současné jméno, předtím fungovala pod názvem GE Money Bank.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám