Hlavní obsah

ČSOB stoupl zisk na 14,7 miliardy

Novinky, tov
Aktualizováno

Čistý zisk skupiny ČSOB, která provozuje největší tuzemskou banku podle výše aktiv, stoupl za tři čtvrtletí letošního roku meziročně o 28 procent na 14,7 miliardy korun. K růstu zisku přispěla koupě zbývajícího, 45procentního podílu v Českomoravské stavební spořitelně, uvedla ve čtvrtek banka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Logo ČSOB

Článek

Provozní výnosy ČSOB stouply meziročně o 15 procent na 31,4 miliardy korun, současně o sedm procent rostly i provozní či personální náklady.

Objem celkových vkladů ale meziročně klesl o šest procent na 978 miliard korun. Za mírným poklesem stojí hlavně finanční operace firem. Objem úvěrů ČSOB vzrostl na konci září meziročně o pět procent na 776 miliard.

Air Bank od začátku roku vydělala přes miliardu

Ekonomika

Podle generálního ředitele skupiny ČSOB Johna Hollowse dobré výsledky hospodaření těží z výhod velké finanční skupiny, která nabízí bankovní i pojišťovací služby na jednom místě.

„Stále pracujeme na inovacích, které usnadňují našim klientům život a šetří čas.  Spustili jsme placení prostřednictvím nových mobilních aplikací a také letos zavedeme okamžité platby,” uvedl.

Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankovní a pojišťovací skupiny KBC, která působí především v Belgii a v regionu střední a východní Evropy.

Z největších tuzemských bank za tři čtvrtletí stoupl České spořitelně čistý zisk meziročně o 9,5 procenta na 13 miliard korun, Komerční bance vzrostl o 0,5 procenta na 11 miliard.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám