Hlavní obsah

Pendolino bude jezdit z Prahy až do Karlových Varů

Novinky, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychlovlak pendolino bude od září zajíždět až do Karlových Varů, dosud končil v Chebu. Informovaly o tom ve čtvrtek v tiskové zprávě České dráhy. Změna by měla začít platit od 1. září, ale lidé novinku budou moci okusit poprvé už 29. srpna.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Článek

„Pro Karlovarský kraj to znamená přímé pohodlné spojení nejen s Prahou, ale i se severní Moravou, kam pendolino také zajíždí,“ uvedl člen představenstva Českých drah Jiří Ješeta.

Dosud mohli lidé z Prahy cestovat po železnici do Karlových Varů přímo pouze „severní” cestou přes Ústí nad Labem.

„Od začátku září je to další z vítaných způsobů, jak se pohodlně dostat z Karlových Varů a Sokolova do Prahy, dále do Olomouce či Ostravy,“ doplnil hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.

Na 40 úsecích vedlejších tratí mají provoz „výhledově” řídit výpravčí, oznámila Správa železnic

Ekonomika

Při první jízdě 29. srpna vyjede vlak v 6:26 z Prahy, v 8:42 z Mariánských Lázní, v 9:04 z Chebu, v 9:35 ze Sokolova a těsně před 10. hodinou dopolední bude na horním nádraží v Karlových Varech. Odtud odjíždí zpět do Prahy v 13:37.

S první „prezentační” jízdou vlaku bude spojen také doprovodný program - zájemci se budou moci v rámci komentovaných prohlídek na karlovarském nádraží podívat třeba do „kokpitu“ strojvedoucího. Prezentace potrvá od 10 do 13 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám